להישאר מחוברים - שיחות ועידה וירטואליות
במהלך השנים האחרונות, עובדי "אינטל" מסינגפור, ישראל וארה"ב נפגשו באמצעות כנסים וירטואליים וניהלו פרויקטים כגון אסטרטגיית המוצר ותכנון מידע טכנולוגי. אלה לא היו פגישות מקוונות רגילות, הם יצרו עולם וירטואלי משלהם, תלת ממדי , עם תווים גרפים, וסמלים אישיים . במהלך שיחת הועידה העובדים רושמים הערות, מקיימים שיחות, ופותרים בעיות אד הוק.
תקראו לזה "הבניית חיים וירטואליים", מציאות חדשה.
חברות ברחבי העולם כבר ממהרים לבנות מערך גשרים שיווקיים ועסקיים דרך עולמות וירטואליים, בעיקר כדי להציג את המותגים ואת המוצרים שלהן.
אבל לאחרונה, מנהלים מתוך מגוון חברות, כמו Raytheon (RTN), BP והיולט פקארד (HPQ), נכנסו עמוק לתוך העולמות הוירטואליים, תוך שימוש בהם בתהליכי משימות ופרויקטים כגון הדרכה, שיתופי פעולה, פגישות אנליסטים ולקוחות.
פרויקט "מדיה X" באוניברסיטת סטנפורד, אשר שוכרת חוקרים לערוך מחקרים עבור חברות כמו סיסקו (CSCO) ומוטורולה (MOT), שדרגו גם הם את עבודתם ויצרו את העולם הוירטואלי משלהם. המרחב הוירטואלי מאפשר לכל לקוח חדר ישיבות פרטי משלו המאפשר מפגשים פרטיים עם המדענים באוניברסיטת סטנפורד.
"זה פשוט דרך חשיבה מעניינת ומאתגרת על איך אתה יכול לנהל את השיחות הללו", אומר צ'רלס האוס, מנכ"ל "מדיה X" שבעבר הובילה את התהליכים הוירטואליים של אינטל בעולם.
שימוש בטכנולוגיה וירטואלית בתחומים שונים היא להיות "no brainer," אומר קרייג סמואל, סגן נשיא ב-IT IT consultancy Unisys" (".
בתאגיד עולמי טיפוסי, 20% מהעובדים מעולם לא פגשו את הבוס שלהם באופן אישי, באמצעות שיחות ועידה ניתן ליצור ולשמור על רמת אינטראקציה שלא מתאפשרת בטלפון ,אומר סבסטיאן ג'ניאין, מנהל מכירות ושיווק ב "Tixeo" צרפת. כאשר אתה שומע ורואה אדם, אין לך תחושה של ניכור ", אומר ג'ניאין. "זה מאפשר לשמור על תשומת הלב של אנשים ושייכות לארגון.
פגישת ועידה וירטואלית מאפשרת למשתמשים לתקשר ולהישאר עסוקים בתהליכי חשיבה משותפים.המשתתפים יכולים לשמור את העבודה, כולל הערות ותעתיק צ'אט, לשימוש מאוחר יותר.
מפגשים וכנסים הם רק ההתחלה, אומרים חסידי שיחות הועידה. המפגשים הוירטואליים יכולים לעזור לסטודנטים לרפואה לשתף פעולה בפעולות כירורגיות, ותהליכים רפואיים. זו תהיה הדרך בה אנו מתקשרים עם המידע בעתיד".