bg-left2

שירותי שיחות ועידה

שירות שיחות ועידה קוליות של ברידג' טוק


שירות וידאו קונפרנס של ברידג' טוק


שירות פגישות אינטרנט של ברידג' טוק

הסטורית שיחות ועידה

אין ספק שטכנולוגית ועידות הווידאו סיפקה  והוכיחה באופן מוצק  וגורף את תועלות השימוש בה באופן אוניברסלי וגלובלי. לאורך ההיסטוריה הטכנולוגית יש הרבה התחלות, תחנות , אך לא לכולן יש המשך ולא כולן הפכו למוצר שבשגרה ושימוש.

יחד עם המצאת הטלוויזיה הגיעה היכולת לנהל שיחות ועידה אנלוגיות פשוטות. זו הייתה מערכת מאוד פשוטה המורכבת משתי מערכות טלוויזיה במעגל סגור המחוברות באמצעות כבל. למעשה, נאס"א השתמשה בשני קישורי VHF ובתדר רדיו UHF, בשני הכיוונים.

גם היום, תחנות הטלוויזיה מרבות להשתמש בסוג זה של ועידות וידאו לדיווח בשידור חי ממקומות מרוחקים. כאשר ועידות הווידאו הוצגו לראשונה, בהשקה הגדולה ביריד של 1964 שנערך בניו יורק, הייתה לטכנולוגיה  איכות עתידנית ואף אחד לא יכול היה להאמין שהיא  תמלא  את מקומו של הטלפון הרגיל.

למרות הספקות זה סחף. הפוטנציאל היה אמיתי.  לאור ההצלחה והרווחיות, כל שנותר זה רק לשכלל את טכנולוגיות הועידה. חברות הפיתוח הבינו  שהשמיים הם הגבול. אחת מהמערכות שעשו היסטוריה והשפיעו באופן דרמטי על העתיד של ועידות הווידאו המסחריות היא ה- CU-SeeMe, אשר רצה על מקינטוש והפכה לזמינה לציבור בשנת 1992.  

זאת הייתה ללא ספק אחת המערכות ווידאו הטובה ביותר שפותחה עד כה. שילוב של מפרטים ותקנים סללו את הדרך לשיחות הועידה בווידאו כיישום שבסופו של דבר התקבל ברצינות בעולם העסקים.

לשם כך פותח התקן  ITU בסטנדרט  H.263, אשר הקטין את רוחב הפס להעברת תקשורת וקבע את קצב ועידות הווידאו. סטנדרטים אחרים היו כבר בפיתוח, כגון H.323 עבור יישומי מולטימדיה, שניהם H.263 ו-H.323 עודכנו ואושרו בשנת 1998.

קבוצת מומחי דינמיקה של תמונה פיתחה MPEG-4 בתקן ISO עבור תוכן מולטימדיה, ולמרות שלא הייתה קשורה ישירות לשיחות ועידה בווידאו כיישום שולחני, כל הסטנדרטים שהוזכרו לעיל עבדו יחד כדי לקדם את הרעיון של יכולת דואלית על גבי תוכן ותמסורת.עם כל הפיתוחים והניסיונות, היו כישלונות וכמה חברות נכשלו בניסיונותיהם לכבוש בהצלחה את שוק שיחות הוועידה בווידאו. באוגוסט 1996 מיקרוסופט נכנסה לשוק שיחות הוועידה בווידאו, עם NetMeeting, שהיה תוצר  של" PictureTel's  Liveshare  Plus" , אבל בתחילה ללא יכולות ווידאו.

בדצמבר 1996, הציגה מיקרוסופט  את v2.0b2 NetMeeting הכולל  וידאו. למרות שעדיין ל- NetMeeting  היו הרבה חסרונות, זה בהחלט הגדיר את הסטנדרטים מחדש  והעלה את הרף עבור המתחרים חדשים בשוק שיחות הוועידה בווידאו באותו הזמן.